Alles over de powerbank

We hebben tegenwoordig allemaal talloze mobiele apparaten om ons heen. Apparaten die allemaal stroom nodig hebben terwijl er niet altijd een vaste bron aanwezig zoals bijvoorbeeld het alom bekende stopcontact. Veel apparaten hebben een accu aan boord; een power source die het apparaat tijdelijk kan voorzien van stroom. Echter raakt deze bron na een tijdje uitgeput (leeg) en zal het apparaat niet meer werken/functioneren. Om dit te voorkomen kan men tegenwoordig gebruik maken van een powerbank of externe batterij. 

Wat is een powerbank?

Een powerbank geeft jou de kans om altijd de accu van je smartphone of tablet op te laden. Een powerbank bevat verschillende her oplaadbare batterijen die je vervolgens met een bepaalde capaciteit. Gezamenlijk maken de verschillende batterijen de totale mAH waarde van jouw powerbank. Een smartphone zal ongeveer tussen de 1000 en 3000 mAh bevatten. Aan de hand hiervan kun je dus bepalen welke powerbank jij wilt. Let wel op dingen als ‘real capacity’ en ‘marketing waarde’. Wanneer er namelijk geadverteerd wordt met een powerbank van 5000 mAh wilt dat niet altijd betekenen dat deze powerbank daadwerkelijk zoveel kan leveren.

Bekende powerbank merken.

Bekende powerbank merken zijn. XSTORM, Juns en Duracell.

Hoe werkt het?

Een powerbank heeft vaak één of meerder USB-poorten. Deze poorten kun je vervolgens aansluiten op een USB-kabel. Deze kabel plug je vervolgens, zoals je gewend bent, in je mobiele apparaat. Vervolgens zal je mobiele apparaat stroom vragen van de powerbank en daarmee de batterij opladen.  De powerbank zelf kan worden opgeladen met de meegeleverde mini-usb kabel, deze plug je in een USB-lader (of een andere powerbank natuurlijk).

Meer over de powerbank kun je leren in het volgende filmpje:

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Wil je een externe batterij gaan kopen? Dan moet je letten op de volgende kenmerken. 1. mAh waarde, oftewel de capaciteit van de powerbank. Het belangrijkste aspect van een powerbank is zijn capaciteit. Hoe groter deze is hoe meer energie de powerbank voor jouw telefoon kan leveren.  Wees wel bewust dat een grote capaciteit ook betekend dat de batterij ook zwaarder en groter is. 2. USB-poorten. Wil je een apparaat opladen of meerdere tegelijk? Powerbanks kunnen zich onderscheiden door het aantal USB-poorten, een powerbank met een hoge capaciteit heeft vaak meerdere USB-poorten. Hierdoor zal hij in staat zijn om meerdere mobiele apparaten op hetzelfde moment op te laden. 3. Design. Met de talloze keuzes tegenwoordig kun je kiezen voor een batterij die bij jou past; wil je bijvoorbeeld een roze ga dan voor een roze.

 

Dura

View more posts from this author