Batterijen kopen? Vergelijk en kies

Het rekje bij de kassa

Wie batterijen wilt kopen is uiteraard bekend met de verschillen in kwaliteit. We lopen langs de kassa en zien het rekje met de verschillende merken, we vragen ons af waarom het ene merk 400% de prijs heeft vergeleken met een ander merk. Zal het aan de kwaliteit liggen of betaal je enkel voor het merkje?

De rekenkamer

Onlangs nam de rekenkamer de som op de proef. Ze gingen op onderzoek uit. In een gemiddeld Nederlands huishouden zijn ruim 100 batterijen te vinden. Ze zitten in klokjes, telefoons, powerbanks, afstandsbedieningen, rookmelders, etc. Bijna iedereen heeft en la of potje met lege dan wel volle batterijen. Aangezien ze meestal leeg zijn kopen we vaak nieuwe. Zoals hiervoor al aangegeven verschillende kosten van een nieuwe batterij vaak flink. Rekenkamer ging op onderzoek uit wat nou precies de kosten van een batterij bepaald. Daarnaast gaan ze ook verschillende batterijen testen; werken de duurdere batterijen beter? Ze kwamen uiteindelijk op een zeer verrassend resultaat. De aflevering kun je terug kijken via de NPO.

Electric_batteries

Vergelijken

Kortom wanneer we batterijen gaan kopen willen we eigenlijk eerst de kwaliteit en prijs kunnen vergelijken en niet simpelweg uitgaan van een merkje. Prijs vergelijken doen we al zeer lang we vergelijken de prijzen van potloden, laptops, telefoons, etc. De prijzen van batterijen kunnen we tegenwoordig ook vergelijken. Toch worden we via een website als kieskeurig niet veel wijzer. We kunnen beter op zoek naar betrouwbare recensies; een redelijk objectieve website als tweakers kan hier bijvoorbeeld bij helpen.

Ok welke moet je nu kiezen?

Ok, welke batterijen moet je dus nu aanschaffen? Het is in ieder geval duidelijk dat je niet altijd automatisch voor de Duracell batterijen of andere dure merken hoeft te gaan. De batterijen van de Lidl doen het bijvoorbeeld namelijk ook goed. Je zult eerst op internet verschillende batterijen moeten vergelijken en de recensies moeten lezen. Daarnaast is het ook belangrijk over hoe je een batterij bewaard. Een batterij verliest bijvoorbeeld veel van zijn energie als deze tegen elkaar aanliggen; wat bijna in elk huishouden voorkomt! Tips over hoe je batterijen moet gaan bewaren zullen we binnenkort behandelen.

Dura

View more posts from this author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>